Op Aruba, Curaçao en Sint Maarten stemmen voor de Europees Parlementsverkiezing 2024

Personen met de Nederlandse nationaliteit op Aruba, Curaçao en Sint Maarten die op 6 juni 18 jaar of ouder zijn, kunnen stemmen voor de Europees Parlementsverkiezing van 2024. Daarvoor moeten zij zich wel eerst registreren als kiezer bij de gemeente Den Haag, uiterlijk donderdag 25 april 2024. Registratie kan gemakkelijk online. Op de website stemmenvanuithetbuitenland.nl staat meer informatie en het registratieformulier. Tot nu toe hebben 2.577 inwoners van Aruba, Curaçao en Sint Maarten zich geregistreerd voor de Europees Parlementsverkiezing. Wereldwijd zijn er ruim 97.000 Nederlanders die vanuit het buitenland stemmen voor deze verkiezing in juni.

PB 25 Leden voor eerste kiescollege niet-ingezetenen

Stemmen bij de Vertegenwoordiging van Nederland

De stempapieren voor de verkiezing ontvangt de kiezer van de Vertegenwoordiging van Nederland in Oranjestad, Willemstad of Philipsburg. Bij de Vertegenwoordiging van Nederland wordt een briefstembureau ingericht. Daar kan ook meteen de stem worden uitgebracht en worden de stemmen geteld. Eind mei krijgen kiezers bericht dat zij kunnen stemmen. In Nederland wordt de verkiezing op donderdag 6 juni georganiseerd. Op die dag moet de stem om 15.00 uur bij de Vertegenwoordiging van Nederland binnen zijn. 

Meer informatie

De gemeente Den Haag is verantwoordelijk voor de registratie van Nederlandse kiezers op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Team Kiezers buiten Nederland van de gemeente Den Haag helpt kiezers graag verder. Dit team is bereikbaar via e-mail: kbn.verkiezingen@denhaag.nl of via telefoonnummer: +31 70 353 44 00 (van 08.30 tot 17.00 uur Nederlandse tijd). Meer informatie is ook na te lezen op de website: https://www.denhaag.nl/nl/verkiezingen/kiezers-buiten-nederland/registreren-voor-inwoners-van-sint-maarten-aruba-of-curacao