Briefstembureaus Aruba, Curaçao en Sint Maarten gesloten, stemmen geteld

Op Aruba, Curaçao en Sint Maarten zijn de briefstembureaus na het tellen van de aldaar uitgebrachte stemmen voor de Tweede Kamer-verkiezingen in Nederland, gesloten. De stemmen zijn geteld en moeten nu nog door het Nationaal Briefstembureau in Den Haag worden vastgesteld.

Banner - Briefstembureau Curacao

Op Aruba waren 538 personen geregistreerd om te stemmen voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Hiervan hebben 419 personen hun stem uitgebracht bij het Briefstembureau Aruba. De meeste stemmen gaan naar Groenlinks/PvdA (102); VVD (90); en Nieuw Sociaal Contract (56).

Op Curaçao waren 1250 personen geregistreerd om te stemmen voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Hiervan hebben 845 personen hun stem uitgebracht bij het Briefstembureau Curaçao. De meeste stemmen gaan naar VVD (237); Groenlinks/PvdA (144); en D66 (99).

Op Sint Maarten waren 200 personen geregistreerd om te stemmen voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Hiervan hebben 134 personen hun stem uitgebracht bij het Briefstembureau Sint Maarten. De meeste stemmen gaan naar D66 (33); VVD (28); en Groenlinks/PvdA (28).

Voor een compleet overzicht van de stemmen die per land zijn uitgebracht en specificaties van stemmen per partij, wordt verwezen naar de bijgevoegde processenverbaal. Deze worden ook op de website van de Vertegenwoordiging van Nederland gepubliceerd: www.vnacs.nl