Staatssecretaris Aukje de Vries van Financiën bezoekt Aruba, Bonaire, Curaçao en Sint Maarten

Staatssecretaris Aukje de Vries van Financiën (Toeslagen en Douane) brengt van 4 tot 9 juni een werkbezoek aan Aruba, Bonaire, Curaçao en Sint Maarten. De staatssecretaris bezoekt onderdelen van de lokale Douanediensten op de eilanden. Dat doet ze onder andere in het kader van het programma Versterkt Grenstoezicht. Daarnaast gaat ze in gesprek met ouders die door de toeslagenaffaire getroffen zijn op Bonaire en Curaçao.

Aukje de Vries

Aruba

De reis begint op Aruba. De staatssecretaris bezoekt daar de activiteiten van de Douane in de haven Barcadera en bekijkt hoe de Douane op het vliegveld de luchtvracht controleert. Verder gaat De Vries in gesprek met vertegenwoordigers van andere diensten die zich, net als de Douane, ook met het voorkomen en bestrijden van ondermijning op Aruba bezighouden. Ook spreekt ze met de gouverneur, de minister-president en de minister van Financiën en Cultuur van Aruba.

Bonaire

Op 6 juni gaat de staatssecretaris op Bonaire in gesprek met ouders die getroffen zijn door de toeslagenaffaire. Verder gaat ze in gesprek met medewerkers klantbehandeling en medewerkers Fysiek Toezicht van de Douane en bezichtigt ze een nieuw vaartuig van de Douane in de haven van Kralendijk. Ook maakt De Vries kennis met het bestuurscollege van Bonaire.

Curaçao

Op 7 juni spreekt de staatssecretaris op Curaçao met ouders die kampen met de gevolgen van de toeslagenaffaire. Daarnaast gaat ze in gesprek met het Ondersteuningsteam voor ouders in het buitenland op Curaçao. Verder overlegt De Vries met vertegenwoordigers van organisaties die zich vanuit een handhavingsperspectief bezighouden met de veiligheid van de grenzen op Curaçao. En ze heeft gesprekken met de waarnemend gouverneur, de waarnemend vertegenwoordiger van Nederland, de minister-president en andere kabinetsleden van Curaçao. Op 8 juni bezoekt de staatssecretaris de controleactiviteiten van de Douane in de haven van Curaçao.

Sint Maarten

Op 9 juni is de staatssecretaris aanwezig bij een douanecontrole in de haven op Sint Maarten. Ook bezichtigt ze de controle van luchtvracht op het vliegveld. Ze spreekt met de Hoofdofficier van Justitie over ondermijning in het land. Daarnaast gaat De Vries in gesprek met de gouverneur en de minister van Justitie op Sint Maarten.