VNO organiseerde Vrijheidsmaaltijd op Bevrijdingsdag

De medewerkers van de Vertegenwoordiging van Nederland in Oranjestad organiseerden op Bevrijdingsdag een Vrijheidsmaaltijd en hadden hiervoor ook gasten uitgenodigd, waaronder de Gouverneur, een rabbijn, een lokale journalist, een familielid van Boy Ecury, de Arubaanse held uit de Tweede Wereldoorlog, de rector en een docent van de Universiteit van Aruba en een aantal militairen.

Buitenkant pand VNO
Beeld: ©Vertegenwoordiging Oranjestad

Tijdens een Vrijheidsmaaltijd – een concept dat inmiddels Koninkrijksbreed bekend staat – wordt onder het genot van een maaltijd gesproken over het belang van vrijheid. De Plaatsvervangend Vertegenwoordiger van Nederland op Aruba, David Abrahams, sprak na afloop van een ‘uitstekende ongedwongen avond met zeer prettige en goede gesprekken’.