Leerlingen bespreken betekenis van vrijheid en genieten van Vrijheidsmaaltijd

Tachtig leerlingen van Albert Schweitzer havo/vwo, Omega College, Radulphus College en Skaih Pre University waren vandaag te gast bij de Vertegenwoordiging van Nederland in Willemstad, waar hen in het kader van de Bevrijdingsdag een leuk en interactief programma te wachten stond.

Buitenkant pand VNW
Beeld: ©Vertegenwoordiging Willemstad

Onder het genot van een overheerlijke maaltijd gingen de leerlingen met elkaar, medewerkers van de Vertegenwoordiging van Nederland en vertegenwoordigers van Veilige Grenzen (RST, PG, Koninklijke Marechausssee, Kustwacht, Defensie en Buitenlandse Zaken) in gesprek over vrijheid en veiligheid en wat dit voor hen betekent. Dit concept waarbij een maaltijd wordt genoten terwijl partijen in dialoog treden over de betekenis van vrijheid, staat inmiddels bekend als de ‘Vrijheidsmaaltijden’.

De aanwezigen werden verwelkomd door waarnemend Vertegenwoordiger van Nederland op Curaçao, Aruba en Sint Maarten, Judith Jeurissen, die kort vertelde over de rol en taken van de Vertegenwoordiging van Nederland. Daarna werden de aanwezigen in groepen verdeeld, waarna het gesprek kon beginnen. Waarnemend Vertegenwoordiger Judith Jeurissen sprak na afloop van ‘zeer waardevolle gesprekken’ en bedankte de jongeren voor hun deelname.

De maaltijd werd verzorgd en opgediend door vierdejaars leerlingen van Sint Paulus AGO en geldt als onderdeel van hun examen. Hoewel de officiële uitslag nog bekend moet worden gemaakt, is het voor de Vertegenwoordiging van Nederland zo klaar als een klontje: geslaagd!