Informatiesessie over gedupeerden toeslagenaffaire op Curaçao

Vanuit het Ministerie van Financiën Nederland is een programma opgesteld waarmee ouders en gezinnen worden ondersteund die slachtoffer zijn geworden van de kinderopvangtoeslagen.

Informatiesessie toeslagenaffaire Curaçao

Ondersteuning richt zich onder meer op financiële compensatie vanwege het leed dat deze ouders is aangedaan door fouten van de overheid en het bieden van brede ondersteuning bij herstel en het oplossen van betalingsachterstanden bij schulden die in veel gezinnen als gevolg hiervan zijn ontstaan. Ook op Curaçao zijn gedupeerde ouders woonachtig. Voor hen is er een apart team opgericht dat sinds juli ouders en gezinnen buiten Nederland helpt; het ondersteuningsteam voor ouders in het buitenland (OTB). Er zijn nu vier casemanagers werkzaam op Curaçao ter ondersteuning van de gedupeerden. Zij kennen de sociale kaart van de eilanden, zijn bekend met de cultuur en spreken de taal.

In samenspraak met de Vertegenwoordiging van Nederland in Willemstad (VNW) is er door het lokale team van het OTB voor gekozen om vandaag bij de vestiging van VNW in Scharloo een bijeenkomst te organiseren voor lokale instanties. De informatieve bijeenkomst werd geopend door Bo Melchers, senior beleidsadviseur bij VNW, waarna de projectleider en case managers van het OBT vertegenwoordigers van lokale instanties op de hoogte stelden over wat er mis is gegaan in de toeslagenproblematiek en wat de impact op de ouders en gezinnen is geweest of nog is. Ook zijn de werkzaamheden van het OTB toegelicht en is aangegeven welke rol de organisaties hierbij kunnen vervullen. Kennis over wat er is gebeurd kan bijdragen aan het inzetten van lokale oplossingen voor deze gezinnen.

Gedupeerden kunnen zich vanaf vandaag ook bij de Vertegenwoordiging van Nederland te Willemstad melden via het telefoonnummer +5999 4343200. Zij zullen dan verder geholpen worden naar de juiste contactpersonen.