Organisatie

De Vertegenwoordiger van Nederland in Aruba, Curaçao en Sint Maarten is de directeur van de Vertegenwoordiging. Elke vestiging heeft een vestigingshoofd. Deze hoofden zijn ook plaatsvervangend Vertegenwoordiger van Nederland in Aruba, Curaçao of Sint Maarten.

Vertegenwoordiger

Edson Hato is sinds september 2023 Vertegenwoordiger van Nederland in Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Hato heeft ruime ervaring bij het aansturen van veranderprocessen en leiderschapsontwikkeling bij grote multinationals, tech scale-ups en sociale ondernemingen. Hato heeft een Bachelor in International Marketing & Commercial Studies, een Masters in International Economics, een MBA in International Business and Marketing en een Ph.D. in Business. 

Vestigingshoofd Oranjestad en plaatsvervangend vertegenwoordiger

Vincent Storimans is Vestigingshoofd van de Vertegenwoordiging van Nederland in Oranjestad sinds 3 juli 2023. Hij heeft Europees privaatrecht gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en heeft als diplomaat gewerkt op de Nederlandse ambassades in Moskou, Peking en Washington D.C., met als laatste functie plaatsvervangend consul-generaal in San Francisco. Van 2013 tot 2015 was hij particulier secretaris van de minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, toen Lilianne Ploumen.

Vestigingshoofd Philipsburg en plaatsvervangend vertegenwoordiger

Chris Johnson is sinds 2016 vestigingshoofd van VNP. Daarvoor was hij Commissioner (gedeputeerde) op zijn thuiseiland Saba. Hij studeerde Environmental Science aan de University of Florida en studeerde af aan de Frederick Gunn School in Connecticut.